Lambrisering

logo gelijk blauw

In samenwerking met Jeroen van Koolwijk restaureer ik lambriseringen en betimmeringen.

Ruben Spelbos en Jeroen van Koolwijk Lares Lambriseringrestauratie

Onder de naam Lares LambriseringRestauratie hebben wij verschillende projecten uitgevoerd waarvan hieronder een selectie. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van Lares:  www.lambriseringrestauratie.nl

Goudleerbehang Ridderzaal Kasteel Nyenrode

restauratie goudleerbehang nyenrode

Het goudleerbehang in de Ridderzaal van Kasteel Nyenrode in Breukelen is aangebracht in 1907. In de loop van de tijd is door uitdroging (gebruik van centrale verwarming) en luchtvervuiling het leer verdroogd, bros, vettig en aan het krimpen. Lares Lambriseringrestauratie heeft de restauratie hiervan geheel ter plaatse verzorgd waardoor deze unieke zaal weer in ere is hersteld.

Meer details over de restauratie kunt u vinden in het portfolio.

www.nyenrode.nl

Lambrisering Villa Jongerius

restauratie lambrisering

Eind 2012 is de restauratie van Villa Jongerius in Utrecht afgerond. Het is een Art Deco rijksmonument dat jarenlang verwaarloosd is geweest en nu weer in ere hersteld. Een opvallend kenmerk is de houten lambrisering in neo rococostijl. Door ondeskundige behandeling en vochtschade moest deze helemaal gerestaureerd worden. In samenwerking met Koolwijk Meubelrestauratie, heb ik de lambrisering in zijn geheel gedemonteerd, in eigen ateliers gerestaureerd en ter plaatse weer gemonteerd. Vochtplekken, boorgaten en andere beschadigingen zijn niet meer zichtbaar en door de wasafwerking straalt het interieur weer als in de tijd waarin het gemaakt werd.

restauratie lambrisering       restauratie lambrisering

restauratie lambrisering       restauratie lambrisering

Meer details over de restauratie kunt u vinden in het portfolio.

www.villajongerius.nl

Lambrisering Statenzaal Noordbrabants Museum Den Bosch

images

De Statenzaal is het paradepaardje van Het Noordbrabants Museum. Deze grote zaal deed bijna twee eeuwen lang dienst als vergaderzaal van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. In 2011 is begonnen aan een grondige renovatie van het hele museum. In dit kader heb ik in 2013 de lambrisering in de Statenzaal gerestaureerd. Oostendorp stofferingen zorgde voor de nieuwe wandbespanning met de speciaal voor deze zaal door Kiki van Eijk ontworpen stof. Deze werd geweven in het Textiellab van het Audax Textielmuseum in Tilburg. Het museum is weer open vanaf 25 mei 2013.

restauratie lambrisering    restauratie lambrisering

Meer details over de restauratie kunt u vinden in het portfolio.

www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Lambrisering herenhuis Baarn

In dit herenhuis heb ik in samenwerking met Koolwijk Meubelrestauratie de gehele lambrisering en trappenhuis gerestaureerd.

Hier kunt u het verschil zien tussen de lambrisering vòòr (linkerkant) en na (rechterkant) restauratie:

restauratie lambrisering

Het gehele project is ter plaatse uitgevoerd.

restauratie lambrisering    restauratie lambrisering

restauratie lambrisering    restauratie lambrisering

Lambrisering trappenhuis Duinwijck Den Haag

duinwijck exterieur

Duinwijck is een ‘woonhotel’ dat is gebouwd in 1929-1932, ontworpen door ir. L.M. van den Berg en J.J. Groenema. Het is geheel ontworpen in de stijl van de Nieuwe Haagse School. In het interieur zijn nog prachtige originele details aanwezig, waaronder het trappenhuis met lambrisering. Vanwege beschadigingen bij verhuizingen was de lambrisering toe aan restauratie. Ook waren delen van detaillering in de loop van de tijd verdwenen, deze zijn geheel in de originele stijl bijgemaakt.

lambri duinwijck 1

Het hout was kaal en dof. Al het houtwerk is op kleur gebracht en in de was gezet.

lambri duinwijck 2 lambri duinwijck 3 lambri duinwijck 4 lambri duinwijck

situatie voor aanvang  009

Situatie vòòr restauratie                                             Situatie na restauratie

 

 

Deze pagina delen

  • facebook